DIY julekule med landskap

DIY julekule med landskap

Hei dere.

I dag tenkte jeg vise dere disse morsomme delbare julekulene.  For en fantastisk nydelig og stemningsfylt julepynt å pryde huset med i juletiden. Og det morsomste av alt, er at disse kan du dekorere sammen med ungene, om du ønsker det.

Du kan enten kjøpe ferdige pakker med alt du trenger til en kule, eller du kan kjøpe delene løst, og mixe som du vil 🙂

Jeg valgte kjøpe mine deler løst, da jeg tenkte lage noen flere, og variere på innholdet.

Jeg anbefaler å starte med og dele ene halvdelen av kulen din med plast. Selv brukte jeg celofan for det hadde jeg for hånden, men vil tro det er enklere med f.eks plastfolie, eller en oppklippet plastikkpose. Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg ikke vil det skal bli klin i kulen når jeg skal forme den hvite foam clayen.

Form 2 bokser foam clay som skal bli landskapet i bunnen av kulen din. Jeg har her brukt bare 1 boks, og det endte med at jeg ett par dager senere (etter å ha gått og sett, og irritert meg over at det ikke så riktig ut *ler) måtte fylle på med en boks til.

Trykk ut figurer du ønsker bruke fra en treplate med figurer.

Jeg ønsker litt farge på figurene mine, men vil ikke male de.

Derfor påfører jeg et svakt lag med Cosmic Shimmer gilding polish og Cosmic Shimmer glitter kiss på figurene. Jeg brukte fargene  graphite, Pearl lustre, og frosty sparkle. 

Så stanser jeg ut en sirkel i metallkartong som innsjø. Dessverre hadde jeg ingen liten sirkel (ca 3-4 cm er perfekt), så jeg laget heller en halvsirkel som innsjø.

Om du ikke har puncher klipper du bare med saks etter en mal.

Trykk sjøen på plass ved ene enden av foam clayen din.

Mal “himmelen” på innsiden av begge kulene dine med glitterpenn/glitterlim, med snøkrystaller og/eller små prikker. Jeg har brukt Nuvo sine flasker med glitterlim. Så plasserer du landskapet ditt i bunnen på ene halvkulen.

Nå kan du plassere resten av figurene dine. I utgangspunktet skal det holde og bare dytte figurene ned i foam clayen. I så fall er det viktig at den får stå og lufttørke lenge nok, før kulen settes sammen, slik at den tørker. Selv valgte jeg bruke litt limpistol lim og feste figurene ekstra med. I tillegg til trefigurene har også landskapet mitt fått ett snøfylt tre.

Trekk bånd gjennom begge øyer på de to halvkulene og igjennom toppen som følger med og sett sammen med en knute under toppen. Jeg anbefaler og ikke lime sammen kulen, i tilfelle det trengs justeringer. Jeg satte en liten tape i bunnen, som en liten sikkerhet, men jeg tror vel ikke dette trengs 🙂

Så var første julepynt ferdig til jul. Dette må nok gjøres sammen med snuppemor også. Helt nydelig julegave til besteforeldre da 🙂

Har du lyst til å prøve, finner du alt du trenger i nettbutikken, eller i butikken.

Lykke til

 

-Signe

 

 

 

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *