Flaskeholder med decoupage

Flaskeholder med decoupage

Hei dere!

 

Disse flotte trekassene, til f.eks flasker, er kommet inn i butikken, og jeg var så heldig å få pynte en! Det første som slo meg, var at denne bare MÅTTE jeg ha med decoupage!

Kombinert med decoupage, synes jeg det er kjempekult med krakkelering. Derfor malte jeg først hele kassen en mørk brunfarge.

Så la jeg på et lag med krakkelering. Jo tykkere lag du legger, jo større vil sprekkene bli. Jeg ønsket store sprekker, og la derfor på et godt lag. Sprekkene kommer i den retningen du legger krakkeleringslakken, så det er lurt å tenke litt på hva du ønsker før du begynner. Skal du krakkelere må du ikke nødvendigvis male mørkt under og lyst på toppen, men det blir finest hvis du bruker to kontrastfarger.

Så malte jeg kassen grønn på insiden, og hvit på utsiden. Jeg valgte hvit på toppstrøket, da jeg synes dette er fint til det uttrykket jeg ønsker gi kassen og da kommer decoupagepapiret bedre frem. Du trenger et forholdsvis tykt lag med maling, da det ikke er mulig å male flere strøk (da blir sprekkene borte). Jeg har brukt color plus maling, da jeg synes denne er lett å jobbe med, og har god dekkeevne.

Stamperia er uten tvil en personlig favoritt når det kommer til rispapir, og til dette prosjektet valgte jeg litt vintage mønster med roser og sommerfugler, i sarte farger. Arket jeg har brukt finner du her.

Så slik ble min kasse, jeg håper dere nå får lyst å prøver dere på litt krakkerling dere også. Lykke til !!

 

Signe 🙂

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *