Julekalender

Julekalender

Nå har jeg hatt en ekstra herlig tid i butikken, det må jeg bare innrømme.

Jeg har rett og slett måtte tatt en liten bloggpause, mens jeg har snoket, og nytt alt det nye som bare raser inn i butikken.

Julevarer i alle former og fasonger gir rom for fantasi innen alle sjangere; leke fritt, og lage masse flott, uansett om du er helt fersk eller dreven i det du driver med, og om du er ung eller gammel…

I dag tenkte jeg vise dere denne artige DIY kalenderen. Den kommer i to ulike varianter, enten til å fargelegge, eller i en helt hvit utgave, hvor du kan pynte den fritt som du ønsker.

Det er god plass til en liten gave i hver luke.

Jeg bestemte meg fort for at “min” kalender skulle rettes til en voksen person, og litt vintage stil. Derfor valgte jeg male hele esken lett med Cosmic shimmer gilding polish.

Jeg gjør ikke noe forsøk på å dekke den helt med polish, jeg vil den skal ha et slikt uttrykk som den har over her.

Så velger jeg gå over hele esken, og spesielt kantene godt, med en mørk distresspute. På den måten får esken et enda mer rustikk, og litt “trevirke” utseende.

Så skjærer jeg ut firkanter som skal dekke lukene på kalenderen. Jeg bruker målene 6.5×6.5 cm på ensfarget, og 6×6 cm på mønsterark. Den store måler 13.5×6.6 cm i ensfarget og 13×6 cm i mønsterark.  Da blir det nok plass igjen til at man får til å åpne lukene der det er laget perforeringer til dette. Så bruker jeg en punch til å runde av hjørnene.

Papiret jeg har valgt kommer fra papirdesign sin serie “hjem til jul”.

Jeg bruker en kantskraper og sliper kantene med, slik at de får et slitt gammelt uttrykk.

Så sverter jeg kantene brune med distress, og et blendeverktøy fra Tim Holtz.

Da kunne jeg montere mønsterarkene til den ensfargede pappen, og siden videre på kalenderen 🙂

Nå brukte jeg en big Shot og stanset ut tall til kalenderlukene. Jeg har brukt Marianne design sin talldies Elegant Numbers 0 to 9 1/2. Denne passet helt tipp topp til denne kalenderen 🙂

Til slutt er det bare å pynte etter hjertets lyst.

Jeg brukte bølgepapp og sverting som jeg dekket sidene og toppen av kalenderen med. Synes det passet med den gamle stilen.

Så la jeg til litt gamle boksider, og litt trepynt, og noen dies.

På toppen laget jeg et lite vinterlandskap.

Og da var årets første julekalender i boks 🙂

Har du lyst til å prøve? Du finner masse spennende pynt i nettbutikken vår. Kalenderen kan pyntes som jeg har gjort, eller du kan velge en enklere utgave, med pyntet topp, og klistremerketall – det finnes mange muligheter…

Masse lykke til med ditt forsøk 🙂 Hjemmelaget er tross alt best 😀

 

 

-Signe

 

 

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *