Lag på lag Eksplosjons-boks!

Lag på lag Eksplosjons-boks!

Hei dere 🙂

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere denne utrolig kule lag på lag eksplosjonsboksen som har kommet inn i butikken nå i vår <3 Merete syntes den var så utrolig flott, og lurte på om ikke jeg kunne pynte en til butikken, og den utfordringen kunne jeg jo ikke la gå i fra meg 🙂

Boksen kommer “ferdig laget” og klar til å pyntes. Den består av 3 “eksploderende” deler, i tillegg til masse morsomme bretta små-kort til å putte inni lommene i boksen. Den kommer også med en gaveboks i midten, hvor man kan legge alt i fra penger, en gave, morsomme innslag, konfetti, eller droppe hele boksen, og ha noe annet der 🙂

Se på alt det tilbehøret 🙂 Her kan du velge å bruke så mye eller så lite som du vil 🙂

Det går med mye papir om du ønsker pynte hver side på disse boksene, men fordelen her, er at også her gjør du jo som du vil, og som du synes passer. Noen synes det er flott og bare pynte boksen med noen bilder, klistremerker, litt minner, ol. mens andre vil ha hver eneste side pyntet med det fineste papiret de finner… – og begge delene er like riktig, så lenge du blir fornøyd!

Jeg har valgt en gyllen middelvei 🙂

Jeg tenkte jeg skal lage boksen “min” til et bryllup. -Altså har jeg tenkt dette skal være en bryllupsgave… Jeg er veldig glad i å scrappe i kraft, og vintage, så det ble naturlig for meg og ta med meg en boks i kraftkartong. Disse finnes også i hvit og sort.

Jeg valgte derfor en pakke av disse flotte arkene til boksen min. Disse går godt sammen med kraft, er “rene”, og passer godt til bryllup. I tillegg er de rimelige, og en pakke holder til en boks. Dette passer fint for meg som er av de som gjerne vil ha ark til pynt på det meste 🙂  Vær klar over at disse arkene er tynnere enn vanlig mønsterark, og tåler en del mindre.

Til utsiden av boksen trenger du:

4 paneler på (11.5×11.5 cm) til veggene

og

4 paneler på (11.8×4 cm)   1 panel på (11.8×11.8cm)  til lokket

Jeg sverter så alle kantene men Distress vintage photo, også på boksen.

Så limer jeg disse på. Jeg bruker 2sidig tape. Pass på å få tapen helt ut til kantene. Lim på så tynt papir er vanskelig å få fint synes jeg, men det er mulig dere får det til bedre 🙂 Jeg anbefaler i såfall og bruke lim på stift, og ikke flytende lim, da dette garantert vil få papiret til å krølle seg!

Så kommer innsiden 🙂

Først måler jeg opp panelene til innsiden av ytterboksen. Den har samme målene som utsiden, altså 4 paneler på (11.5×11.5cm) – Jeg sverter og limer på…

Neste Paneler trenger jeg nå 8 stk av, da hver “flapp” har to sider. Disse må måle (11.5×10.5 cm)

Jeg putter så ene panelen nedi lommen på “flappen”, og tegner der hver det er buet. Så klipper jeg ca 2-3 mm nedenfor dette. Jeg har nå en mal, som jeg kan bruke, og lage/tegne og klippe til tre paneler til med samme bue. (dvs 4 stk med bue tilsammen). Så sverter jeg disse 8 panelene og limer på.

Flappene innenfor igjen, trenger jeg igjen 8 av, og måler (11×10 cm). Jeg lager også 4 av disse med bue, sverter og limer på.

Målene på den innerste runden bruker jeg 8 stk (11×9.5 cm). 4 med bue, sverter, og limer på.

Panelet i midten av boksen, den på bunnen, måler (9.5×9.5 cm)

På “gaveboksen” i midten bruker jeg følgende paneler:

6 stk (6.5x3cm)

2 stk (6.6×6.5 cm)

Nå har boksen min fått papir på alle sidene. “hjerteveggene lar jeg være som de er, men også de kan en pynte. Akkurat på denne boksen synes jeg det ble finest uten 🙂

Så kom alle småbitene inni. Noen få ting målte jeg, men ellers fant jeg ut at det enkleste var å legge hver bit inntil papiret, og tegne rundt, for så å klippe 3 mm på innsiden. Fordelen når en sverter kanter er at ujevnheter etter saks mye lettere blir gjemt. Her må dere nesten prøve dere frem hva dere synes er lettest.

Jeg er ikke voldsomt stø med saks, men som dere ser, blir det ikke helt krise, på tross av at ting er tatt på frihånd. >Det skal jo være hjemmelaget da 🙂

Innhold som dette er enkelt å måle seg frem til. Jeg bruker hjørnepunch å avrunder kantene slik at den matcher pappen. Har du ikke det, lager du bare panelene litt mindre.

Og så er boksen min pyntet… Jeg har fylt den med “bilder av brudeparet” med ulike minner. Jeg har også satt inn visdomsort, stempeltrykk, og små illustrasjoner. Annet jeg kunne fylt med om dette var et “ekte” brudepar jeg laget til, var f.eks minner (billetter, tørkede blomster, figurer som symboliserer ting osv), tickets til ting (hundevakt/barnevakt, middag, dobbeldate), bare fantasien setter grenser her. I tillegg har jeg satt inn skrivefelter hvor jeg kan skrive personlige lykkeønskninger, tanker om fremtiden, tanker om paret osv.

Her har jeg fått med “minner”/bilder fra første ferietur, forlovelsen, hunden til paret…

Alle smådelene er pyntet med bilder og stempeltrykk. Det er også gjort plass til skrivetekst osv.

Her kan det settes inn hva man ønsker.

Denne har plass til mye!! 😉

Ett lite minialbum i boksen er utrolig hyggelig <3

Disse artige figurene kan jo pyntes med hva som helst 🙂

 

********************************************************

 

Nå er jeg spent på om det er flere enn jeg som blir så hekta på disse boksene som det jeg er blitt. De var super artige å jobbe med, og resultatet er utrolig morsomt å kunne gi bort!!

Det er mye jobb, alt etter som hvor mye du ønsker å legge i det egentlig, men nå er det vel heller ikke noe som er så fint å gi bort som sin egen tid!

Jeg håper dette innlegget ga dere lyst til å prøve, og ikke minst ga litt inspirasjon. Del gjerne det dere lager på butikkens facebookside, eller tag oss på instagram med #hobbyhjornet

 

Lykke til, og happy scrapping!

Hilsen Signe

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *