Nydelige lyslykter med rispapir

Nydelige lyslykter med rispapir

Hei dere! 😁

I dag tenkte jeg vise dere hvordan jeg har laget lys-lykter med nydelige bilder på.

jeg har brukt disse flotte rispapirene fra Ciao Bella, som jeg har påført glassene med decoupage.

Dere kan kjøpe hvilke som helst lykter med glass som kan plukkes ut. Selv har jeg valgt noen plastlykter, med elektriske lys i. Uansett om jeg lager metall lykter, bruker jeg alltid, pga brannsikkerhet, elektriske lys i slike lykter.

 

Ta ut glassene og sørg for at de er rene.

 

Decoupage kan gjøres med både servietter og rispapir. Fordelen med rispapir er at det tåler gjerne utrolig mye mer, og er mye lettere å jobbe med.

legg motivet med bildesiden ned på glasset. Se at du legger det slik du vil det skal se ut.

Bruk en bred, og myk pensel, til å smøre tykt på med decoupagelakk for glass. Her kommer utfordringen med rispapir: dette er veldig tykt, så det er veldig viktig du får nok lim på til at det går igjennom papiret. Ett alternativ er å smøre på et tynt lag FØR du legger på papiret, som det kan feste i, men dette kan oppleves som litt vanskeligere i forhold til å få papiret rett og fri for skrukker.

Jeg starter med å feste ved en eller to kanter av glasset først. Bruker du serviett kan du ikke bruke denne fremgangsmåten. Da må du jobbe fra senter og ut.

Nå kan jeg enkelt feste resten av bildet. Jeg jobber en liten stund med det, for å være sikker på at arket er gjennomtrukket.

 

Nå lar jeg bildet tørke, klipper av overskuddspapiret, og setter glasset tilbake på plass.

vipps, jeg har en mye mer spennende lykt enn jeg startet med.

Nå er det bare å finne frem lakk og pensel, og prøve på egenhånd.

Masse lykke til ❤️

– Signe

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *