Skilt til hytta med folie

Skilt til hytta med folie

God kveld, og vel overstått påske 🙂

Sist jeg var i butikken snublet jeg over denne dekorasjonsfolien som kom inni butikken for en tid tilbake. Jeg synes dette så så spennede, men likevel enket ut, at dette måtte jeg bare prøve.

For dere som har lest litt i bloggen vår, har dere sikkert skjønt at min styrke ligger i papirhobby. Det er likevel artig å få lov og prøve litt andre produkter i butikken også, for å se og prøve litt andre hobbyer.

Denne folien var supersmart, og veldig enkel og bruke. Den kommer med to metallfargede folier, og to “limark”, med mønsterbilder. Du klipper bare ut det bildet du skal bruke, skraper på limet på valgt overflate, stryker på folien, og vips har du et kult inntrykk/bilde. Den kommer i masse flotte design.

Den kan brukes på tre, papp, kartong osv.

Selv fant jeg meg et treskilt i butikken og tenkte jeg kunne lage et dørskilt til en hytte ved vannet. Det passet så godt til den ene pakken med maritimt preg. 

Jeg startet med å male skiltet. Jeg hadde ingen farge hjemme jeg var fornøyd med, så jeg blandet meg selv. I denne blandingen har jeg brukt en stor dose hvitt, en grei dose sterk blå, en grei dose sølv, og microskopiske doser av brunt, og grønt.

Jeg maler med en bred pensel med myk bust. Dette gir penest resultat synes jeg…

Når skiltet er malt 2 strøk, kan folien legges på. Klipp først ut de mønstrene/bildene du vil ha, og legg det ut på prosjektet ditt.

Snu så ett og ett bilde som du skal bruke. fjern den tynne plastikken inn mot limet, og legg så bildet ned igjen med limsiden ned,

Finn så et falseben. Har du ikke dette så finn noe annet skarpt, men ikke for skarpt. Det skal ikke kunne ta hull på folien.

Skrap nå forsiktig over bildet/bildene dine, oppå plastikken. Pass på at du får skrapet godt over alt. Jeg synes det letteste var å ta alle på en gang, før jeg tar neste steg, men dette blir sikkert en smakssak.

Du trenger ikke bruke mye styrke for å skrape limet over på underflaten. Du ser godt hvor det slipper. Jeg har nå startet skrape på hodet på fuglen under…  Området blir liksom mørkere når det slipper. Det er litt vanskelig å få vist på bildet.

La plastikken ligge på til du er ferdig å skrape alt du skal ha av bilder.

Når du er ferdig med alle kan du starte neste skritt. Her må du jobbe med ett og ett bilde og gjøre det helt ferdig. Jobber du på flater som er mindre en folien du får med i pakken kan du ta alt på en gang.

Dra  forsiktig plastikken av på ett bilde, og du vil se limet sitter igjen der det har vært tape…

Legg så folien helt flatt og skrukkefritt over lim området. Stryk godt ned-til med fingrene.

Bruk falsebenet og stryk over så folien fester seg ordentlig til limet.

Dra så resten av folien forsiktig av.

Gjenta prosessen over alle bildene.

Slik ble resultatet når jeg hadde fått på all folien min…

Det kule med folie på treverk er at det blir litt “rustikk”. Det legger seg ikke hverken lim eller folie nede i strukturen på treverket, så der vil det jo være uforandret.

Mitt neste skritt er å plassere en tekst på skiltet… Siden jeg ikke har en hytte å hente et navn i fra, ble jo dette litt vanskelig, men etter en stund tenkespill i hodet, fikk jeg meg en hytte ved vannet under kallenavnet Sjøblikk.

Bilde lånt fra: https://abstract.desktopnexus.com/wallpaper/1340478/

Bokstavene er stanset ut i mosegummi, med en bigshot og dies. Har du ikke dette, kan du fint både male på teksten, eller bruke tusj og skrive på. Du kan også bruke sjablonger (med bokstaver) om du synes skrivingen er vanskelig.

Når bokstavene er stanset ut, legger jeg de på skiltet der jeg vil ha de. Dette tar gjerne litt tid, og noen flyttinger 🙂 Men det sparer deg for noen større feil når du limer på, derfor er det lurt å ta seg tid til dette.

Nå kan jeg lime på bokstavene!! Bruk et flytende lim med tynn påføringstupp. Bruk et hvitt lim som tørker matt. Jeg var dessverre tom, og brukte et lim som tørker blankt. Dette kommer nok til å irritere meg 😛

Jeg har lagt en pinne i bunnen for å markere ca hvor høyt opp pynten min kommer til å gå der. Da ser jeg lettere det blir vel balansert.

Nå gjenstår det bare å pynte skiltet etter hjertens lyst. Mitt skilt skal jo som sagt på min innbilte hytte ved sjøen, så den får ett skikkelig maritimt preg.

Nå gjenstår det for dere og prøve 🙂 Folien var som sagt veldig enkel å jobbe med. Håper dere deler prosjektene deres med oss.

 

Ønsker dere en fantastisk helg

Signe

 

 

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *