Veskekort til konfirmant

Veskekort til konfirmant

Hei dere!

 

I dag tenkte jeg vise dere hvordan jeg har laget veskekort til konfirmant. Disse er supre om man skal gi smågaver, gavekort/penger, eller om man bare vil gi et litt uvanlig kort.

Jeg har gått ut i fra denne malen. De røde strekene skal preges og brettes. Malen er oppgitt i cm.

Jeg starter med en base på 30×30 cm. Jeg har brukt grå bazzil, da jeg synes dette er fint ved rosa, og jeg ikke ønsker noe super søtt inntrykk på denne vesken, med masse rosa farger og dill. Planen er en ren enkel veske 🙂  Denne preger jeg på 10 cm, og 20 cm begge veier.

Så preger jeg og bretter på skrå, på 2 likestilte sider, slik som vist på bildet.

Jeg skjærer til 11 paneler på 9.5×9.5 cm. Jeg har valgt Papirdesignes mønsterark “rosa på ball” fra vårens konfirmasjonsserie.

4 av disse panelene limer jeg på de kvadratiske områdene på prosjektet, 3 på innsiden, 1  på utsiden av vesken på den siden jeg ønsker som front på vesken.

4 paneler deler jeg så i to på skrå fra hjørne til hjørne. Her må du passe på at du deler så mønsteret blir riktig vei inne i vesken din.

2 paneler merker jeg på midten, (4.75 cm) og skjærer fra motsatt hjørne, og opp til merket. Det samme på andre siden. Hver panel skal da ha blitt 3 små paneler. Dette er til midtstykket i bretterekken inne i boksen.

Så lager jeg et lokk til vesken min. Dette kan lages veldig enkelt slik jeg gjør her, eller på en rekke langt mer avanserte og vakre måter. Her setter egentlig bare fantasien grenser… Det viktigste er at det er et lokk til vesken som holder den sammen.

-jeg kutter ut en base på 10×15 cm. Denne preger jeg på langsiden, på 10 cm, og 11.5 cm.

På den store plassen som er igjen her, skal det siste panelet på plass.

Jeg limer så dette lokket på det som skal være baksiden av vesken., men lokket opp, slik som vist på bildet.

Jeg stanser også ut et lite panel på 9.5×3 cm til det som blir lokket på fronten av vesken.

 

Tilslutt fester jeg en slags lukkeflapp jeg tenkte passet på en dameveske 🙂 På denne fester jeg en sterk magnet til å lukke vesken med.

Pynten er nå fritt frem. Min ble som sagt minimalt pyntet, da jeg var mer opptatt av å vise dere hvordan de lages i bunnen 🙂

Jeg har også laget en enkel en til gutt. Denne har jeg laget som en sekk, da dette passet bedre til gutt.

Her har jeg også brukt grå bazzill, og Papirdesign sine ark “ungdommelig”.

 

 

Dette er ingen enkel veske å forklare uten å vise, men jeg håper virkelig dere har lyst til å forsøke dette. Legg gjerne inn bilder av det dere lager på vår facebookside.

 

Lykke til, hilsen Signe!

Share this post

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *